050 3703241 myynti@podcastory.fi

PODCAST-TUOTANTO

Kun valintasi on Podcastory podcast-tuotanto, niin voit olla luottavaisin ja levollisin mielin. Olemme erikoistuneet podcastein, teemme niitä työksemme.  Alla tiivistetysti infoa, mitä ammattitaitoinen podcast-tuotantomme pitää sisällään.   

Kun haluat lisätietoja, otathan yhteyttä meihin.

 

Podcastin suunnittelu ja konsepti

Hyvä sisältö on podcastin ydin.  Sen suunnitteluun kannattaa panostaa huolella.  Me Podcastoryssä haluamme auttaa Sinua ja yritystäsi siinä.   Voimme valita teemmekö sisällönsuunnittelun ja konseptoinnin yhdessä vai halutko jättää sen meidän huoleksemme.    

Suunnitteluprosessissa mietimme podcastiisi kantavan teeman,  sopivan lähestymiskulman,  hiomme sanomasi äänensävyn sellaiseksi, että se kiinnostaa kohderyhmääsi.   Tässä vaiheessa mietimme myös podcast-sarjasi castingin,  toteutetaanko podcastin hostaaminen ehkä sen oman yrityksen henkilöstöllä vai haetaanko podcastiisi mahdollisesti joku julkisuudesta tuttu isäntä tai emäntä,  podcast-termein, host.  Podcastoryn podcast-tuotanto pitää sisällään kaiken tämän.  

 

 

Podcastin käsikirjoitus

Podcastin käsikirjoitus on ajankohtaista silloin, kun konsepti ja karkea sisältösuunnitelma on tehty.   Meidän tuotantopaketissamme voit itse valita, haluatko käsikirjoituksen valmiina meiltä,  tehdäänkö se ehkä yhdessä vai haluatko ehkä tehdä sen itse? 

Käsikirjoitusprosessissa podcastillesi tehdään tarkempi jaksokohtainen suunnitelma.  Mietitään jaksokohtaiset teemat,  niihin sopivat lähestymiskulmat.  Mikäli konseptiin kuuluu ulkopuoliset vieraat, mietimme ne tässä vaiheessa.   Käsikirjoitus voi olla tarkka, sanasta sanaan suunniteltu tai vain esimerkiksi ranskalaisin viivoin toteutettu haastattelurunko.  Käsikirjoituksen ulkoista muotoa tärkeämpää on, että jaksot ovat ennalta suunniteltuja.  Studioon ei kannata tulla ”takki auki” valmistautumatta. 

Aina kun osallistumme käsikirjoittamiseen, valmistaudumme  ja perehdymme aiheeseen hyvin, teemme ennakkotehtävät ja tutustumme aiheeseesi perusteellisesti etukäteen.  Teemme tarvittaessa taustahaastatteluja ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa.   

Tarvittaessa hoidamme myös jaksokohtaisen vieraiden buukkauksen ja muut käytännön järjestelyt, jos haluat vapauttaa oman organisaatiosi työaikaa muuhun tekemiseen.

Podcastin äänittäminen ja audion jälkituotanto

Vaikka idea ja sisältö on podcastin sydän, heikko tekninen toteutus voi karkoittaa kuuntelijat siltä.  Meidän mielestä podcastin pitää olla myös tekniseltä laadultaan ensiluokkainen.  Podcastia kuunnellaan usein kuulokkeilla ja se paljastaa heikon laadun välittömästi.  Olet varmasti kuunnellut, kaikuvassa huoneessa läppärillä äänitettyjä podcasteja. Emme usko, että haluat sellaista.

Äänitykset studiossa tai toimitiloissasi
Kun halutaan erinomaista laatua, äänityspaikaksi on turvallisinta valita studio, jonka pääasiallisena tarkoituksena on podcast-tuotanto.  Studiomme on vain tähän käyttöön suunniteltu,  mitään kompromissejä ei siksi ole tarvinnut tehdä  Tila on varustettu puhetuotantoon suunnitellulla tekniikalla ja akustiikka on rakennettu juuri tätä käyttöä varten.  Myös tilat ovat silloin suunniteltu yritysvieraita, eikä bänditreenejä varten.   Studiollamme saamme siis sinun ja podcast-vieraittesi äänet loistamaan,  luonnollisena ja laadukkaasti.    Studiomme sijaitsee erinomaisten yhteyksien päässä Helsingin Punavuoressa, Iso Roobertinkadulla.

Joskus käytännön aikataulu- ym. seikat johtavat kuitenkin siihen, että äänitys on kätevämpää tehdä omissa tiloissa. Tarvittaessa studiomme kenttätuotantoyksikkö siirtyy vaikka yrityksesi neuvotteluhuoneeseen ja teemme äänitykset tiloissanne.

Ammattitaitoinen jälkituotanto kruunaa podcastisi  
Vaikka äänitys tehdään broadcast-tason teknisellä kalustolla akustoidussa studiossa,  ääniraidat täytyy aina jälkikäsitellä.  Ammattitaitoinen ääniteknikko tekee äänitysten jälkeen audionraitojesi jälkituotannon.  Se pitää sisällään muun muassa sarjan tunnusmusiikin ja erilaisten tehosteäänien lisäämisen, äänimateriaalin leikkauksen,  erilaisten häiriöäänien poiston,  äänensävyn ja äänentasojen säädöt. Prosessin päätteeksi materiaalista masteroidaan julkaisuvalmis jakso. 

 

Hyvin suunniteltu sisältö ja laadukkaasti tuotantopalvelu saavat kuuntelijan palaamaan podcastisi ääreen.

 

Julkaisu ja markkinointi

ILMAN TOIMIVAA MARKKINOINTIA KAIKKI ON TURHAA. 

Jo podcast-sarjan suunnitteluvaiheessa kannattaa merkittävä osa mietinnästä käyttää podcast-sarjan jakeluun ja markkinointiin.  Isotkaan panokset sisällöntuotantoon eivät takaa, että kohderyhmäsi löytää podcastisi, ellei sitä markkinoida.  

Podcastorylla on vahva osaaminen mediasta sekä digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisessä.  Autamme Sinua markkinoinnin ratkaisujen suunnittelussa tai tarvittaessa toteutamme koko markkinoinnin puolestasi.  

Julkaisemme podcastit useimmiten kansainvälisissä podcast-alustoissa, kuten Spotifyssä,  Applen ja Googlen podcast-palveluissa ja muutamissa muissa kansainvälisissä palveluissa.  Lisäksi podcastisi voidaan julkaista myös kotimaisten medioiden palveluissa, kuten Suplassa tai Radio Playssa

Pelkkä julkaisukaan ei takaa suurta kuuntelijamäärää.  Podcastien markkinointiin on olemassa  paljon toimivia mahdollisuuksia.  Voit kertoa podcastistasi  yrityksenne omien kanavien ja medioiden lisäksi erilaisin sisältömarkkinoinnin keinoin. Voit käyttää display-mainontaa tai vaikka sosiaalisen median kanavia.  Ansaittua mediaa unohtamatta.     Studiollamme onnistuu myös pienet videotuotannot, vaikkapa sosiaalisen median klippejä varten.  Ei myöskään pidä unohtaa omien podcast-vieraidesi verkostojen hyödyntämistä podcastisi markkinoinnissa. 

 

 

Pyydä tarjous podcastista

× Moi, voinko jotenkin auttaa Sinua?