050 3703241 myynti@podcastory.fi

 

Usein kysyttyjä asioita podcasteista

 

Olemme koonneet alle muutamia kysymyksiä ja vastauksia niihin.  Mikäli sinulla on jotain mieltä painavaa kysyttävää podcastaamisesta,  siihen vaadittavasta tekniikasta tai vaikka puhetekniikan valmennuksista, ota meihin yhteyttä.

 

Kenelle PODCASTORYN palvelut ovat tarkoitettu?

Palvelemme ensisijaisesti yrityksiä, julkisyhteisöjä ja organisaatioita. Toki palvelemme myös podcasteista kiinnostuneita yksityishenkilöitä.

Haluaisin yritykselleni podcastin. Miten toimin?

Ota yhteyttä meihin,  niin autamme sinut tavoitteeseesi.  Meidät tavoittaa sähköpostilla myynti@podcastory.fi tai puhelimella 050 3703241/ Jyrki Pasanen

Tuotatteko podcasteja koko Suomessa?

Toimimme pääsääntöisesti eteläisen Suomen alueella, mutta liikkuva studiokalustomme siirtyy helposti tarpeesi mukaan.

Mitä podcastin tekeminen maksaa?

Podcastin tuottaminen on edullista.  Jos olet harrastelija ja  tavoittesi eivät ole korkealla, voit tuottaa oman podcastin likimain veloituksetta.   Ammattimainen tekeminen maksaa hiukan enemmän.  Silloin myös laatukin nousee kohisten.  

Palvelumme hinnat,  yksinkertaisimmillaan, kun kyse on pelkästä podcast-tuotannon konsultoinnista lähtevät alkaen muutamasta sadasta eurosta ylöspäin.  Yksittäisen podcast-jakson tuotantokustannukset lähtevät taas noin muutamasta sadasta eurosta ylöspäin. Riippuen miten tuotannot suunnitellaan ja mitä palveluita haluat meiltä sekä mitä olet valmis tekemään itse.  Lue lisää hinnastostamme, mitä podcastin kustannukset muodostuvat.

Saako teidän kauttanne myös juontajan yrityksemme podcastiin?

Kyllä saa.  Meidän juontajamme ovat kokeneita radion, television ja digitaalisen median ammattilaisia.  Kerro tarpeestasi meille ja kysy lisää!

 

Millaiset tuotantokalusto teillä on käytössä?

Valitsemme kuhunkin tilaan ja tilenteeseen sopivat laitteet.   Oma tuotantostudiomme on valmistunut huhtikuussa 2019 ja tekniikka siellä modernia ja upouutta.  

Liikkuvan studion perusvarustukseen kuuluu  aina kuhunkin tilanteeseen ja tilaan sopiva mikrofonikalusto.  Yleensä asennamme jokaiselle puhujalle oman mikrofonin.  Näin saamme mahdolliset ”tila-äänet” vaimennettua mahdollisiman tehokkaasti.  Useimmiten käytämme dynaamisia mikrofoneja, koska ne poimivat vähiten juuri noita tilaääniä, eli kaikenlaisia hurinoita, vinkumia sekä kaikuja.  Mikrofoneissa käytämme ns. popfilttereitä, jotta puhujien hengitys ja  erilaiset puhinat eivät kuuluisi.  Mikrofonit asennetaan joko pöytä-, lattia- tai ns. boom-varsiin.  Käytössämme on myös laadukkaita nappi- eli lavalier-mikrofoneja.  Mikrofonit kytkemme moniraitaiseen tallentimeen, joka tallentaa ääniraidat muistikortille.  Joskus tallennamme ääniraidat suoraan ns. audio-interfacen kautta kannettavalle tietokoneelle.    

Voidaanko podcastin äänitykseen ottaa mukaan ulkopuolinen keskustelija  vaikka matkapuhelimella tai skypellä?

Kyllä voidaan. 

Jos äänitykset tehdään yrityksen tiloissa, tarvitseeko äänitystilan olla täysin häiriötön 

Käytämme tilan akustiikan,  mahdollisten häiriöäänien tai vaikka  puhujien äänen sitä vaatiessa erilaisia akustiikkasermejä ja -verhoja.   Toisin sanoen pyrimme tekemään tilasta mahdollisimman häiriöttömän.  Joskus paikka, tilanne ja toteutettavan podcastin luonne ovat sellaisia, että kaikkia taustaääniä ei ole tarpeellista häivyttää. 

 Laitteemme toimivat tarvittaessa akkuvirralla, joten edes sähköverkkoa ei välttämättä äänityspaikalla tarvita.  Kalustomme mahdollistaa äänittämisen vaikka rakennustyömaalla tai vaikka metsässä.

Kun podcast on äänitetty, onko se heti julkaisuvalmis?

Podcastin lopullinen laatu hiotaan vasta äänitysten jälkeen ääniteknikon hyvässä hoivassa.  Ääniraidat editoidaan,  ääniraitojen volyymit miksataan sopiviksi,  ääniraidoista poistetaan kohinoita,  häiriöääniä ja tarvittaessa puhujien ääniin tehdään pieniä säätöjä.  Jaksoon lisätään tarvittavat intro-/outro-tunnarit, eli jinglet.    Ihan viimeisenä podcast-jaksosta tehdään julkaisualustoille sopiva äänitiedosto.  Ennen palveluun lataamista jaksoon lisätään vielä tunnuskuva ja tiedosto indeksoidaan tarvittavilla sarja- ja jaksotiedoilla.     Niin,  ja tietenkin jakso käy aina myös vedoskierroksella tilaajan luona.  Siinä vaiheessa jaksoa voidaan vielä korjailla.     

Podcastit ovat minulle vieras aihe,  voinko saada podcast-sarjan ”avaimet käteen”-pakettina

Kyllä, tuotamme podcastit tarvittaessa vaikka ”avaimetkäteen”-ratkaisuna.  Silloin suunnittelemme, käsikirjoitamme, toimitamme sekä julkaisemme podcastisi.  Otathan yhteyttä myyntiimme!

Minun on vaikea ideoida podcast-sarjaa, voinko tehdä vain yhden podcast-jakson?

Voit toki, mutta podcastin perusidea on se, että podcast tilataan, eli kuunneltuaan yhden jakson, kuuntelija tilaa podcast-sarjan sovelluksellaan.  Podcastissa saadaan siis vahva sitoutuminen samantien.  Mitä pidempi ja säännöllisempi sarja, sitä parempi.

Yrityksemme tuottaa jo kaupallista blogia, miksi tekisimme podcastin?

Podcast täydentää sisältötarjontaa mainiosti.  Podcastia kuunnellessa keskitytään sisältöön aivan erilaisella intensiteetillä.  Podcastia voidaan kuunnella monissa muissa paikoissa, joissa esim. kirjoitettua tekstiä ei lueta.  Työmatkabussissa,  kuntosalilla, bluetoothin kautta auton kaiuttimista tai vaikka taustalla kun tehdään jotain muuta.  Podcastissa myös sitouttaa,  kun kuuntelija lataa ensimmäisen jakson podcast-sovellukseensa, hän alkaa samalla seurata julkaisijan seuraaviakin jaksoja.

Voinko hyödyntää podcastia useassa erilaisessa sisältömarkkinointikanavassa?

Podcast voi olla sisältömarkkinoinnin peruspilareita. Samasta tuotetusta sisällöstä voidaan tuottaa materiaalia useampaan paikkaan.  Jaksosta voidaan editoida useita eripituisia versioita,  sisältöä voidaan purkaa vaikka blogin muotoon ja tosi podcastin kuvauksista saadaan myös mielenkiintoista kuva- ja videomateriaalia vaikkapa sosiaalisen median kanaviin.

Pitääkö podcast tuottaa studiossa vai voinko tehdä sen yrityksen omissa tiloissa?

Paras äänenlaatu saadaan aina aikaan tuotantoa varten rakennetussa studiossa, mutta podcastin luenteeseen sopii myös se, ettei sen tarvitse olla liian tuotetun oloista.  Podcastoryn mobiilistudio on rakennettu laadukkaista komponenteistä, joten hyvä, hiljainen neuvotteluhuone toimii myös hyvin äänitystilana. Toki silloin pitää hyväksyä ettei saada ihan studiolaatua.  Sitä varten meillä on studio. 

Olen harrastelija ja mietin onko järkevää tehdä podcast vaan omalla läppärillä tai kännykällä?

Jos tavoitteesi eivät ole kaupalliset, tai hyväksyt sen, että podcastisi vaikuttavuus ei ole ammattimaisella tasolla, voit hyvin tehdä podcastin vaikka läppärillä tai kännykälläsi. Tärkeintä että aloitat podcastin.  Mieti kuitenkin huolella konseptia ja sitä, minkä teeman ja lähestymiskulman asioihin otat.  Rakenna siis oma tapasi podcastata. Silloin löydät myös oman yleisösi.

Jatkossa kannattaa ehkä hiukan panostaa tekniikkaan,  jo muutamalla kympillä on saatavissa ihan kelvollisia mikrofoneja, jotka käyvät suoraan usb-porttiin.  Äänittämiseen sopivan akustiikan rakentamista pystyy usein tekemään kotioloissa ilman merkittäviä investointeja.

Kun alat tuottamaan podcastia yrityksellesi ja yhteisöllesi,  suosittelemme että valitset kumppaniksesi podcast-alan ammattilaisen.  Meidän tai jonkun muun hyvän tekijän.   Me olemme kulkeneet oman kehityspolkumme sinun hyväksesi.  Olemme maksaneet oppirahamme puolestasi. Tiedämme,  millainen sisältö toimii,  millaisella kalustolla tuotannot on hyvä tehdä ja miten podcastille tavoitetaan yleisö.  Ota yhteyttä,  säästät paljon aikaa ja kustannuksia.  Ja tulee kerralla hyvä.

 

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ !

× Moi, voinko jotenkin auttaa Sinua?